Реализоване обуке за наставнике у средњим школама „Светозар Kрстић-Тоза“ у Вучју и „Митко Пенџуклиски“ у Kратову

У периоду од 30. августа до 1. септембра 2023. године, Средња школа Светоза Kрстић Тоза из Вучја, Србија, и Митко Пенџуклиски из Kратова, Северна Македонија, биле су домаћини обуке намењене наставницима. Ова обука реализована је у оквиру пројекта „Рурални туризам – Нова перспектива мобилности младих“. Циљ је био стратешка реализација тематских радионица из области туризма, с посебним нагласком на стицању нових знања о иновативним туристичким програмима прилагођеним потребама младих.

Током трајања обуке, присутни су имали изузетну прилику да усаврше своје вештине и продубе своје знање из области руралног туризма. Модули који су били обрађени током предавања обухватали су следеће теме:

  1. Волонтерски туризам
  2. Рекреативни туризам
  3. Туризам догађаја (манифестација)
  4. Едукативни туризам
  5. Радионица културног упознавања Србије – Северна Македонија

Ова обука представљала је корак ка унапређењу знања наставника из области туризма, са циљем да се подржи развој руралног туризма и створи нова перспектива мобилности младих. Полазници су стекли драгоцена знања која ће применити у свакодневном раду са ученицима, доприносећи развоју туристичких потенцијала у локалним заједницама.